Kutatócsoportunk a negyedik évében is eredményes minősítést kapott

A Lendület program hosszú távú fenntarthatósága és a kiválósági alapelvek folyamatos és következetes érvényesítése céljából bevezetett beszámolási rendben megtörtént a Lendület kutatócsoportunk éves szakmai beszámolójának értékelése.

A beszámolót két anonim értékelő véleményezte, mindkét bíráló kiválónak értékelte a kutatócsoport teljesítményét. A 2019. szeptember 1-jétől az Akadémiai Kutatóintézetek Tanácsa helyébe lépő Tudományértékelési Elnöki Bizottság (TÉB) illetékes tudományterületi szakbizottsága – a beszámoló és a vélemények alapján – javaslatot tett a kutatócsoport éves tevékenységének minősítésére.

Kutatócsoportunk munkáját az illetékes szakbizottság gondosan – a Lendület-kutatócsoportoktól elvárható szinthez mérve és az értékelők véleményét is figyelembe véve – értékelte, majd az értékelést a TÉB a 2019. november 27-ei ülésén tárgyalta meg.

A beszámolóról készült anonim értékelések, a szakbizottsági értékelés, valamint a TÉB javaslatának ismeretében az MTA elnöke a MTA BTK Lendület Mobilitás Kutatócsoport 4. éves munkájának „eredményes” minősítéséről döntött.

Eddig elért eredményeink publikációs listája itt tekinthető meg.Vissza